Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://www.iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » » Технології гібридної війни: перепис Росією населення ТОТ

Технології гібридної війни: перепис Росією населення ТОТ
За численними повідомленнями про порушення режиму тиші на лінії розмежування з ТОТ незаконними військовими формуваннями, майже в тіні лишилася не менш небезпечні дії окупантів з Росії з поширення законодавства країни-агресора на анексовану територію АР Крим.
Йдеться про проведення у АР Крим, в термін з 15 жовтня по 14 листопада 2021 року т.зв. «Всероссийской переписи населения», що міжнародними організаціями одностайно оцінюється як продовження намагань легітимізувати анексію територій України, поширити на її територію дію російського законодавства, як частини РФ, підірвати суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах.
Нагадаємо, що окупаційна влада Л/ДНР провела подібні дії на території ТОТ у 2019 році, при цьому, вказані незаконні дії подавались як «велике соціальне досягнення та турбота про населення» та супроводжувалось широкою медійною компанією, попри початок епідемії на COVID-19.
Водночас, попри проведений на території ТОТ перепис, який проводився з 1 по 14 жовтня 2019 року одночасно у ЛНР та ДНР, підведення його підсумків, декілька разів переносились, посилаючись на пандемію та досі не оприлюднені.
Серед цифр які були оприлюднені, всього населення в «ДНР» нарахували 2 млн 270 тис. осіб, у «ЛНР» 1.5 млн осіб, тобто всього 3.7 млн.
На думку експертів, проведення перепису населення у 2019 році на ТОТ було спрямовано на вирішення кількох питань, серед яких оцінка окупантами демографічних ресурсів захоплених територій, визначення необхідного обсягу соціальних виплат які здійснюються з бюджету РФ, з урахуванням того що значну їх частину розкрадають та присвоюють, та отримати наявний ресурс лояльних виборців, які були використані під час останніх виборів до Держдуми РФ.
При цьому головне питання – це фінансовий потік з Росії на виплати соціальної допомоги, пенсій, заробітних плат бюджетним організаціям та державним підприємствам, який формується виходячи з розрахунку наявної кількості населення. Тому дані пенсійних фондів Л/ДНР, які показують кількість осіб отримуючих пенсії у російських рублях, стабільно в 1.1 млн осіб на місяць є суттєво завищеними.
Окрім цього, за свідченням у соцмережах учасників та організаторів, перепис населення у Л/ДНР відбувався як варіант вибіркового соціологічного опитування, яке охоплювало не всіх, оскільки люди могли не відповідати на окремі питання, серед них головними були питання про освіту, громадянство, національність, володіння російською мовою, джерелах доходів та бажанням мати постійну роботу.
Відмінністю переписів у Л/ДНР та на території АР Криму є те, що на ТОТ ці дії проводились псевдовладою республік, а у Криму офіційними структурами Російської Федерації, що є продовженням намагань легітимізувати анексію тимчасово окупованого Криму, поширити на його територію дію російського законодавства, як частини РФ.
Окрім цього, якщо з Л/ДНР населення активно виїжджає, передусім на заробітки, то до АР Крим навпаки йде цілеспрямована переселення значної кількості осіб з метою примусової зміни національного складу жителів анексованих територій через витіснення та заміщення корінного населення півострова (татари та українці) на етнічно російських, внаслідок стимулювання міграції громадян РФ з інших регіонів, з метою наступної фіксації на законодавчому рівні (через результати перепису населення) змін які відбулись, чим узаконити підстави свого перебування на теренах України.
Саме тому, плани Росії з фіксації примусової зміни національного складу жителів анексованих територій, через витіснення та заміщення корінного населення півострова на етнічно російських, внаслідок стимулювання міграції громадян РФ з інших регіонів, становлять потенційну небезпеку, а учасники незаконних дій понесуть відповідальність згідно законодавства України подібно до організаторів т.зв. «референдумів».
Категория: news » Новороссия | Просмотров: 12263 | Добавил: Tymchenko
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.