Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://www.iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » » Довгий шлях додому

Довгий шлях додому
З березня 2021 року в самопроголошених утвореннях «Л/ДНР» внесли зміни в т.зв. «порядок перетину кордонів республік» і фактично позбавили українців, які опинились на ТОТ права пересування на територію України через офіційні пункти пропуску, змушуючи їх, для вирішення соціально-побутових питань, порушувати чинне законодавство, здійснюючи в’їзд-виїзд через країну-агресор, територію Росії.
Зокрема, введеною в дію «постановою» керівників окупаційної влади мешканцю ТОТ дозволяється виїхати до контрольованої Україною території та повернутися до «Л/ДНР» лише раз на місяць, пропускають лише піших людей без авто. При цьому, представники т.зв. «ДНР» випускають з ТОТ лише тих у кого є прописка на підконтрольній території, а впускають громадян України лише за попереднім погодженням з т.зв. «Межведомственным операктивным штабом ДНР» утвореного 10.03.2021 року за накази Голови ДНР Пушиліна Д.В. нібито з метою боротьби з завезенням та поширенням територією «республики» коронавірусної інфекції. Наразі більшість КПВВ «Л/ДНР» працюють 1-2 рази на тиждень, змінюючи розклад роботи за власним розсудом. За оцінкою експертів вказані дії спрямовані на штучне обмеження контактів мешканців ТОТ з «материковою Україною», утворення інформаційного вакууму, блокування родинних зв’язків, самоізолювання у наявних кордонах, тощо.
Вказані дії країни-агресора та контролюємих ними окупаційної влади з обмеження українських громадян гарантованих ст.33 Конституції України прав на вільне пересування в її кордонах, а також права вільно виїхати за її межі і безперешкодно повернутися, є грубим порушенням норм міжнародного права на непідконтрольних уряду територіях України, створюють загрозу формування механізму проникнення на її територію, з метою заподіяння шкоди інтересам держави, у т.ч. особами, яким заборонено в’їзд до території України, або представниками незаконних збройних формувань, підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора, примусової інтеграції до РФ.
Факти примусу громадян України які проживають на тимчасово окупованій Російською Федерацією частини території Донецької та Луганської областей, здійснювати в’їзд-виїзд поза пунктами пропуску через державний кордон України, використовуючи послуги нелегальних перевізників, містять ознаки посягань на державну безпеку України, крім того вказана діяльність може призвести до вчинення злочину, відповідальність за який передбачено ст.ст. 110, ч. ст. 332, 332-2 КК України.
Законодавство України гарантує громадянам однакові права та свободи стосовно рівності перед законом незалежно від місця проживання, рівність громадян перед законом закріплено у статтях Конституції України.
Тому, вказані дії окупаційної влади Л/ДНР із заборони вільного пересування на тимчасово окупованих територіях та виїзду з неї належать до дискримінації за певними ознаками, відносячись до таких форм як: «оголошений намір про дискримінацію», «підбурювання до дискримінації», «пособництво у дискримінації».
Законодавством України передбачається, що особи, винні у незаконному перетині та переправленні осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню - нестимуть цивільну, адміністративну та кримінальну відповідальність.
Категория: news » Новороссия | Просмотров: 11059 | Добавил: Tymchenko
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.