Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://www.iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » «На війну важко йти, але ще важче повертатися з неї»

«На війну важко йти, але ще важче повертатися з неї»
Наразі у окупаційних військах на Донбасі існує великий некомплект особового складу і тому між різними підрозділами існує пряма конкуренція за любих «рекрутів», у тому числі тих, що мали попередні проблеми з законом. За твердженням мешканців, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України у оголошеннях про набір до частин, які публікуються у друкованих виданнях та соціальних мережах, майже завжди є пункти про вирішення питань з «НУК» (невиконання умов контракту) та «СОЧ» (самовільне оставлення частини).
Ці негативні обставини часто виникають з небажання керівництва частин переводити осіб у інші підрозділи ні за яких обставин, окрім відвертого криміналу, що дозволяє найти роботу багатьом маргінальним особам для закриття вакансій на рядових посадах, приймаючи на службу осіб з погашеною судимістю, маючих проблеми з алкогольною або наркотичною залежностями.
Активізація набору до лав незаконних збройних формувань «квазіреспублік Л/ДНР» відбувається у тому числі за рахунок літніх осіб віком 53-55 років, що є максимальним віком за контрактом, яких спокушають спрощеною видачою паспортів РФ та перспективою виходу на пенсію на пільгових умовах, мінімальним часом знаходження у казармі, або взагалі мешканням поза нею, великою кількістю вихідних - до трьох на тиждень у тилових частинах.
Взагалі рівень матеріального забезпечення НЗФ Л/ДНР невисокий, середня заплата рядового бойовика складає близько 16 500 рублів (орієнтовно 6200 гривень), до неї можуть бути різні надбавки та преміювання. Проте, як пишуть на тематичних форумах в більшості випадків існують добровільно-примусові збори командування НЗФ з рядових «на общак» підрозділу, які за відгуками, збираються з кожної зарплатні на вирішення як господарських, так і особистих потреб керівників, та в свою чергу частково присвоюються очільниками нижньої та середньої ланки.
Таким чином, комплектування незаконних формувань забезпечується за рахунок різкого зниження вимог до особового складу, мови про добровільність або якусь мотивацію взагалі не йдеться, того ж члена НЗФ можуть звільнити «заднім числом» що є звичайною практикою в разі отримання каліцтва або травми, лишивши його родину компенсаційних виплат, що відповідно позначається на моральному стані.
Участь у незаконних збройних формуваннях Л/ДНР переслідується за законом, відповідальність за які передбачена ст.ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації), 260 (Створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності), 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Водночас, редакція нагадує, про існування спеціальної програми "На тебе чекають вдома" по поверненню на підконтрольну територію України громадян, які добровільно відмовилися від участі в НЗФ т.зв. "ДНР / ЛНР".
Вона поширюється на осіб, які готові добровільно відмовитися від участі в терористичній діяльності і співпрацювати з правоохоронними органами України; не брали участь у вбивствах, тортурах, зґвалтуваннях і інших тяжких злочинах; мають щире бажання виправити власні помилки чесною працею на користь України. Підстави для звільнення від кримінальної відповідальності для членів терористичних формувань "ДНР/ЛНР" передбачені в рамках чинного законодавства України.
Учасники незаконних збройних формувань, які готові здатися в правоохоронні органи, можуть дистанційно повідомити про своє бажання повернутися додому і отримати інструкції для подальших дій.
Категория: news | Просмотров: 3910 | Добавил: Tymchenko
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.