Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://www.iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » На Житомирщині викрита професійно організована банда наркодилерів

На Житомирщині викрита професійно організована банда наркодилерів
Розгалужена схема наркоторгівлі на теренах Житомирщини була викрита оперативниками обласного Управління боротьби з організованою злочинністю. Нині триває досудове розслідування одразу за декількома кримінальними провадженнями.

До складу організованої злочинної групи, що займалася розповсюдженням різних наркотичних засобів, увійшли п’ятеро жителів м. Бердичева. Серед них – троє раніше судимих осіб, 27-річна працівниця місцевого медичного закладу та один з його керівників.

- Ще наприкінці минулого року під час оперативно-розшукових заходів оперативники УБОЗ УМВС виявили та вилучили згорток з 5-ма грамами канабісу у 26-річного бердичівлянина, - розповідає начальник УБОЗ УМВС Житомирщини Ігор Заєць. – Було встановлено, що молодик зберігав нарковмісний згорток з метою подальшого збуту. Фактично, це і був кінець ниточки, за якою вдалося розплутати цілий клубок злочинів.

Невдовзі правоохоронці встановили ще двох чоловіків, які перебували у змові з молодиком і також були причетними до розповсюдження наркотичних засобів. У подальшому в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання одного зі встановлених осіб було виявлено та вилучено наркотичні речовини у вигляді канабісу та забороненого для вільного продажу нарковмісного бупренорфіну – сильнодіючого напівсинтетичного опіату. Проведена експертиза повністю підтвердила наркотичний склад вилученого.

За фактами незаконного зберігання наркотиків з метою збуту за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України) було відкрито кримінальне провадження, в рамках якого правоохоронці продовжили роботу щодо встановлення джерела надходження наркотичних засобів і заборонених медичних препаратів.

– Аби встановити особу постачальника, правоохоронці провели масштабний комплекс оперативних заходів, серед іншого відпрацювали й місцеві медичні заклади, завдяки чому вдалося швидко натрапити на підозрювану особу. Нею виявилася 27-річна працівниця одного з медзакладів, - коментує перший заступник начальника УМВС Житомирщини Василь Дячук.

Усім чотирьом викритим особам було офіційно повідомлено про підозру, трьом чоловікам судом обрано міри запобіжного заходу: двоє нині утримуються під вартою, ще один знаходиться під домашнім арештом.

Проте на цьому розплутування клубка злочинів не закінчилося. Нещодавно в рамках досудового розслідування відкритого раніше кримінального провадження правоохоронці вийшли на ще одного фігуранта – виконуючого обов’язки заступника керівника того самого медичного закладу, з якого здійснювалося постачання наркопрепаратів. Встановлено, що посадовець власноруч виписав декілька рецептів сильнодіючого бупренорфіну на імена онкохворих осіб. Проте в подальшому виписані ліки потрапили до наркозбувачів.

– Оскільки відшкодування вартості підконтрольних засобів через безоплатні рецепти здійснюється з місцевого бюджету, посадовцю інкриміновано розтрату бюджетних коштів на загальну суму у 20,5 тисяч гривень, - підсумував Василь Дячук.

Відтак відносно посадової особи медичного закладу слідчими відкрито кримінальні провадження за ст. 319 (Незаконна видача рецепта на право придбання
наркотичних засобів або психотропних речовин) та ч.2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудове слідство у відкритих кримінальних провадженнях триває.

Источник
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2408 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.