Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://www.iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » ДПІ у Ворошиловському районі м. Донецька ГУ МІндоходів у Донецькій області

ДПІ у Ворошиловському районі м. Донецька ГУ МІндоходів у Донецькій області
Який порядок оподаткування операцій з постачання (продажу, передачі) земельних ділянок?

Відповідно до абзацу першого пп. 197.1.21 п. 197.1 ст. 197 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання (продажу, передачі) земельних ділянок, земельних часток (паїв), крім тих, що розміщені під об’єктами нерухомого майна та включаються до їх вартості відповідно до законодавства (з урахуванням положень абзацу першого пп. 197.1.13 п.197.1 ст.197 р. V ПКУ).
Зазначеним абзацом першим пп. 197.1.13 п. 197.1 ст. 197 р. V ПКУ визначено, що звільняються від оподаткування ПДВ операції з безоплатної приватизації житлового фонду, включаючи місця загального користування у багатоквартирних будинках та прибудинкових територій, присадибних земельних ділянок відповідно до законодавства, а також постачання послуг, отримання яких згідно із законодавством є обов’язковою передумовою приватизації житла, прибудинкових територій багатоквартирних будинків, присадибних земельних ділянок.

Чи є об’єктом оподаткування ПДВ операція з оприбуткування надлишків ТМЦ?


Пунктом 185.1 ст.185 р.V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами і доповненнями (далі - ПКУ) визначено, що об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст.186 Кодексу.
Відповідно до п.14.1.191 п.14.1 ст.14 р.І ПКУ постачання товарів - будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.
Так як операція по оприбуткуванню надлишків товарно-матеріальних цінностей, не відповідає визначенню терміну „постачання товарів”, то така операція не підпадає під об’єкт оподаткування ПДВ.

Чи включається до складу доходів сума попередньої оплати та авансів, отримана в рахунок оплати товарів, виконаних робіт, наданих послуг?

Відповідно до пп. 136.1.1 п.136.1 ст.136 Податкового кодексу України від 2 грудня.2010 року №2755-VI для визначення об’єкта оподаткування не враховуються доходи, що надійшли у вигляді суми попередньої оплати та авансів, отриманих в рахунок оплати товарів, виконаних робіт, наданих послуг.

За якою датою визнаються доходи, отримані у вигляді ліцензійних платежів (роялті)?

Відповідно до п. 137.11 ст. 137 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями датою отримання доходів у вигляді орендних/лізингових платежів (без урахування частини лізингового платежу, що надається в рахунок компенсації частини вартості об’єкта фінансового лізингу) за майно, що передано платником податку в оренду/лізинг, ліцензійних платежів (у тому числі роялті) за користування об’єктами інтелектуальної власності є дата нарахування таких доходів, яка встановлена відповідно до умов укладених договорів.

Чи має право податковий агент виплачувати дохід ФО, у якої відсутня відмітка у паспортному документі щодо відмовлення від прийняття реєстраційного номеру облікової картки платника податків та довідка про отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків?

Податковий агент має право виплачувати дохід фізичним особам, які мають реєстраційний номер облікової картки платника податків, та громадянам України, у паспортах яких є відмітка про наявність права сплачувати платежі без реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Які дії підписувача, якщо він втратив (пошкодив) особистий ключ або забув пароль захисту особистого ключа?

Якщо підписувач втратив (пошкодив) особистий ключ або забув пароль захисту особистого ключа, то він повинен звернутись до представництва АЦСК ІДД Міндоходів в якому отримував послугу електронного цифрового підпису та повторно пройти процедуру реєстрації з одночасним поданням заяви на скасування посиленого сертифіката та пакету реєстраційних документів перелік яких визначено у п. 5.3 або 5.4 розділу 5 Регламенту АЦСК ІДД Міндоходів затвердженого Міністром доходів і зборів України від 17.09.2013 року.

Чи потрібно надавати до Міністерства доходів і зборів України посилені сертифікати відкритих ключів, які були отримані платниками податків в АЦСК ІДД Міндоходів?

Посилені сертифікати ключів використовуються органами Міндоходів для перевірки електронної звітності та ідентифікації осіб, які її підписали.
Посилені сертифікати ключів підписувачів (платників податків), які отримали послуги електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД Міндоходів, передаються до органів Міндоходів автоматично при підписанні договору «Про визнання електронних документів» за допомогою онлайн сервісів наданих компаніями – учасниками Меморандуму щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу, які доступні за посиланням http://acskidd.gov.ua/program_obespech інформаційного ресурсу АЦСК ІДД Міндоходів.

В яких випадках ЮО разом з заявою подає розрахунок доходу за попередній рік?

Згідно з пп.298.1.4 п.298.1 ст.298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.
Перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкта господарювання, зазначеного в абз. першому пп.298.1.4 п.298.1 ст.298 ПКУ, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в п.291.4 ст.291 ПКУ.
До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених гл.1 р.XIV ПКУ.
Форма розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

Міндоходів Донеччини: свої доходи задекларувал 151 мільйонер

З початку 2014 року про свої минулорічні доходи звітували близько 32 тис. громадян Донеччини. З них 151 громадянин задекларувал доходи на суму, що перевищує 1 млн. грн. Загальна сума задекларованих статків становить понад 3,5 млрд. грн.
Найактивніше про свої доходи за 2013 рік звітують ті, хто протягом нього отримував спадщину – близько 6 тис. декларацій, надавав в оренду нерухомість та земельні ділянки – близько 2 тис. декларацій та продавав транспорт і нерухомість – 529 декларацій. Документи на отримання податкової знижки подали близько 5 тис. громадян Донецька.
Нагадуємо, що до завершення деклараційної кампанії залишилося 3 дні. Останній день подання декларацій – 30 квітня 2014 року. Проте для отримання права на податкову знижку чинне законодавство дозволяє громадянам надавати декларацію про свої доходи за минулий рік протягом усього поточного року. Просимо громадян вчасно задекларувати свої доходи.

Єлектронне звітування РРО за відсутності електроенергії чи Інтернету

На період виходу з ладу реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) та здійснення його ремонту або у разі тимчасового, але не більше 72 годин (7 робочих днів), відключення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного РРО.
Блокування проведення розрахункових операцій відбувається у разі виникнення технічної несправності модема, який до нього приєднаний, за винятком несправності каналу передачі інформації (тільки для РРО з контрольною стрічкою в електронній формі) та неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації протягом 72 годин.
Згідно з п. 9 Вимог щодо реалізації фіскальних функцій РРО для різних сфер застосування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.2002 N 199, блокування виконання функцій реєстратора знімається після усунення причини його виникнення.
Таким чином, якщо після виконання "Z"-звіту протягом 72 годин сервером не отримано контрольно-звітної інформації від РРО, він блокується, разом з тим, одразу після відновлення зв'язку РРО автоматично передасть накопичену інформацію до сервера і буде розблокований.
Обов'язковим подання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО до органів доходів і зборів по дротових або бездротових каналах зв'язку за технологією Національного банку України передбачено п. 7 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Міндоходів Донеччини: до сплати податків залучено 10,5 тис. громадян з тіньовими джерелами доходів

Протягом січня-березня 2014 року за підсумками відпрацювання балансу трудових ресурсів до сплати податків і обов'язкових внесків було залучено 10,5 тис. громадян. В результаті до бюджету додатково надійшло 4,3 млн. грн. податків і 6,8 млн.грн. єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ).
Вказану суму надходжень складають податки, зокрема по напрямах:
майже з 9 тис. громадянами були оформлені трудові угоди, до бюджету надійшло 3,1 млн. грн. податку на доходи з фізичних осіб і 6,8 млн.грн. ЄСВ;
більш 1 тис. громадян зареєструвалося приватними підприємцями, за рахунок чого до бюджету надійшло 0,26 млн. грн. податків;
700 громадян надали декларації про одержані доходи, додатково надійшло до бюджету 0,95 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.
Такий позитивний результат отримано завдяки аналітичній роботі, яка проводиться фахівцями ГУ Міндоходов у Донецькій області спільно з ГУ ПФУ у Донецькій області і ГУ праці і соціальної політики ДОДА. Щорічно формується перелік громадян, які офіційно не одержують ніяких доходів або інших соціальних виплат, а отже, можна припустити, що вказані особи мають тіньове джерело доходів і ухиляються від сплати податків і обов'язкових платежів.
За наслідками контрольно-перевірочної роботи було виявлено 1,1 тис. громадян, праця яких використовувалася без належного оформлення трудових відносин і ховалася від держави, легалізована заробітна платня в сумі 883 тис.грн.
«Фахівцями ГУ Міндоходов в Донецькій області розроблений комплекс заходів відносно працедавців, що виплачують заробітну платню нижче або на рівні мінімальної. Це дозволить вивести зарплату з "тіні", збільшити надходження до бюджету і сприяти соціальній захищеності громадян регіону» - зазначила начальник ГУ Міндоходів у Донецькій області Вікторія Луценко.

Тимчасово зупинено оподаткування дивідендів за новими правилами

Оподаткування дивідендів шляхом включення їх платником податку до загального річного оподатковуваного доходу із застосуванням ставок від 15 до 25 відсотків зупинено Законом України від 10.04.2014 № 1200 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо усунення окремих неузгодженостей норм законодавства», який набрав чинності 19.04.2014 р.
Відповідно до вказаного закону норма щодо оподаткування дивідендів за новими правилами розпочне застосуватися починаючи з 1 січня 2015 року

Донеччина: на «Пульс» Міндоходів надійшло 79 запитів

Протягом січня-березня 2014 року на антикорупційний сервіс «Пульс» надійшло 79 запитів від платників.
За податковим напрямком надійшла 71 інформація. У порівнянні з минулим роком ця цифра зросла на 36,5 %. Найпоширенішими були питання щодо діяльності органів Міндоходів - майже 40% та звітності та реєстрації накладних - 30%. Безпосередньо антикорупційної тематики стосувалося 4 звернення.
Щодо роботи митних органів з початку поточного року до «Пульсу» надійшло 8 запитів, у тому числі 4 – щодо затримки митного оформлення, 1 - відносно митної справи.
Нагадаємо, що поскаржитися на неправомірні дії або бездіяльність працівників Міністерства доходів і зборів можна цілодобово за телефоном (044) 284-00-07. Лінія сервісу ”Пульс” працює за принципом call-back – фахівці відомства не лише приймають повідомлення від громадян, а й інформують заявника про вжиті заходи

Телефон гарячої лінії Департаменту митної справи (044) 247-27-19
Телефон гарячої лінії Департаменту митної справи (044) 247-27-19

Графік роботи центрів обслуговування платників податків у зв`язку зі святами
Шановні громадяни та суб’єкти господарювання!


ГУ Міндоходів у Донецькій області доводить до Вашого відома, що 21 квітня, 1, 2 та 9 травня в центрах обслуговування платників області є вихідними днями.

Шановні громадяни та суб`єкти господарювання!

З метою налагодження суспільного діалогу з громадськістю та бізнесом у Головному управління Міндоходів у Донецькій області створено телефонну гарячу лінію (062) 301-53-82.
За телефоном гарячої лінії маєте можливість повідомляти про випадки порушення своїх прав та свобод з питань, що відносяться до компетенції органів Міндоходів, надавати оцінку рівню обслуговування, висловлювати побажання щодо його покращення тощо.
Телефонна гаряча лінія працює
з понеділка по четвер з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв.,
у п’ятницю – з 9 год.00 хв. до 16 год. 45 хв.
Перерва на обід з 13 год. до 13 год. 45 хв.
Субота, неділя та святкові дні — вихідні.


Інформаційно-комунікаційний відділ
ДПІ у Ворошиловському районі м. Донецька
Головного управління Міндоходів у Донецькій області
Категория: blog | Просмотров: 9923 | Добавил: Vorosh
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.